TăPăLAGă MIHAI / BLOG / 6 noiembrie 2020 / 4 MIN TIMP CITIRE

A little less conversation, a little more action!

M-am gândit și m-am răzgândit de o mie și una de ori cu privire la titlul acestui articol.

Asta pentru că am dorit ca acest titlu să transmită tinerilor din București un îndemn la o acțiune concretă, dar, în același timp, nu am dorit să merg într-o zonă clișeică gen “tinerii cei frumoși fac lucruri mărețe”

În final, la o mie al doilea gând,  am ales să intitulez acest articol inspirându-mă dintr-un titlu devenit celebru al unei melodii a legendarului Elvis Presley.

Probabil că și la vremea când acest vers a fost așternut pentru prima oară pe hartie, într-o interpretare matematică, el dorea să transmită că raportul conversație/actiune la scara întregii comunități ar trebui să fie unul subunitar, adică volumul de “acțiune” să fie mai mare decât volumul “conversației”.

Fun fact … Și gândiți-vă că pe vremea aceea conversația se făcea fie față în față, fie, maxim, prin intermediul unui telefon fix! Nu existau platforme sociale sau telefoane la purtător, niște invenții extrem de utile fără de care nu ne-am concepe existența în ziua de azi, dar care, în general, ne îmbie la și mai multă conversație.

 

Ca sa echilibrăm raportul despre care pomeneam, trebuie să trecem la acțiune!

Începând cu jumătatea lunii noiembrie și până în primăvara 2021, în mai multe etape, are loc cea mai mare acțiune de plantare pomi din zona București – Ilfov. Vor fi plantați în această perioadă 500.000 de pomișori!

Noi vă invităm aici să participați la acțiunea care va avea loc în zilele de 20 și 21 Noiembrie, care va avea loc în localitatea Runcu care se află la 20 de minute de București.

Detalii aici https://bucharestcard.ro/plus/green-is-oxygen/

Totul este asigurat, de la unelte cu care să se facă plantarea și până la pregătirea terenului pe care se vor planta pomi. Mai este nevoie de un singur element cheie în acest proiect: VOLUNTARI care să ajute la plantarea efectivă a pomilor! VOLUNTARI care să ajute la crearea de PĂDURI!

 

De ce ne implicăm în treaba asta?

Bucharest Youth Card powered by European Youth Card este un program de bine, care se adresează tinerilor cu vârsta <31 de ani, ce a luat naștere acum numai două luni și care a pornit la drum având  două misiuni mari și late:

  1. să facă bine tinerilor din București oferindu-le acces la super reduceri la nivel national dar și în întreaga Europa, reduceri prin intermediul cărora se pot economisii mii de lei în fiecare an
  2. Să facă bine Bucureștiului.

Mai multe despre misiunea de la punctul a. puteți vedea aici.

În acest articol este vorba despre misiunea de la punctul b.

Nu este un secret pentru nimeni că Bucureștiul are problemele lui pe care, în linii mari, le cam știm și de care ne lovim cu toții cei care locuim aici.

Nu este nici scopul acestui articol să intru în detalii în legatură cu aceste probleme și, în niciun caz autorul nu vrea să dea o notă pesimistă acestui material.

Dimpotrivă, totul este pe pozitiv, suntem conștienti de probleme, dar ne focusăm pe solutii. Cum spune o vorbă motivațională “nu suntem o parte a problemei ci suntem o parte a soluției”

E murdar? Noi, comunitatea Bucharest Youth Card, venim și ajutăm la igienizare

Se defrișează? Noi, comunitatea Bucharest Youth Card, venim și ajutăm la plantarea de pomi

E nevoie de sânge? Noi, comunitatea Bucharest Youth Card, venim și donăm sange!

Ș.a.m.d. Sunt convins că toată lumea a înțeles ideea.

De ce facem asta?

Pentru că ne pasă, pentru că putem și pentru că vrem să facem o mică (sau mare) diferență.

Haideți să acționăm acum și nu vă lăsați pradă ideii că “eu sunt o singură persoană, ce diferență pot face eu?”. Sunt mii de persoane care poate gândesc așa. Cu siguranță faci diferența chiar dacă vii să plantezi și numai un singur pom. Înmulțiți voi un pom cu mii de persoane care poate gândesc în paradigma de mai sus, ca să vedeți cât este de important și, în fapt, ce diferență putem să facem.

 

Împreună reusim! 

AUTOR ARTICOL

Tăpălagă Mihai

ARTICOLE RECENTE

Nu pot ei sa defriseze pe cat plantam noi!

Cea mai mare acțiune de plantare pomi care a avut loc în zona Bucureștiului! Până în primăvară...

Tăpălagă Mihai, 11 noiembrie 2020

1 min timp citire

A little less conversation, a little more action!

M-am gândit și m-am răzgândit de o mie și una de ori cu privire la titlul acestui...

Tăpălagă Mihai, 6 noiembrie 2020

4 min timp citire

Citylink – partenerul de plimbare al tinerilor din București

Veste bună, dragilor! Așa cum ne-am angajat încă de la inceput în fața tinerilor bucureșteni care fac...

Andrei Dumitru, 22 octombrie 2020

2 min timp citire